İletişim

Solventli Epoksi Son Kat Boya

Atmosferik korozyona karşı mükemmel koruma sağlar. Özellikle çelik yapıların korunmasında kullanılır. Beton ve ahşap yüzeyler üzerine de uygun astar uygulamasından sonra mükemmel bir yapışma ve koruma sağlar 

Cross Cut (ISO 2409)                                                                     GT 0 

Çalışma alan sıcaklığı 15 °C  –  30 ° C olmalıdır. 

A bileşeni kendi ambalajında karıştırıldıktan sonra B bileşeninin tamamı A bileşeni içerisine boşaltılmalı ve iki bileşen homojen bir karışım oluşturuncaya kadar en az 3 dakika karıştırılmalıdır. Karışımın içinde hava kabarcığı oluşmasını engellemek için düşük devirde karıştırılması önerilir. 

Yüksek kimyasal ve mekanik mukavemete sahiptir. 

Düşük viskozite ve uzun karışım ömrü sebebiyle uygulama kolaylığı sağlar. 

Yatay ve dikey yüzeylere uygulanabilir. 

Yarı elastik özelliğinden dolayı uygulandığı yüzey ile beraber çalışır; çatlama, kırılma yapmaz. 

 

Uygulama yapılacak yüzeyler, yağ, pas,  toz ve benzeri safsızlıklardan arındırılmış olmalıdır. Uygulama yapılacak yüzeyde nem olmamalıdır. Uygulama yapılacak yüzey sac ise, kumlama yapıldıktan sonra Yüzey Toleranslı Astar-Boya (Çelik) DEMCO EPOX 148 STEEL veya Solventli Epoksi Astar (Çelik) DEMCO EPOX 132 PR/S ile astarlanmalı; ahşap ise zımpara veya sistire makinesi ile temizlenip, tozlarından arındırıldıktan ve kurutulduktan  sonra Solventsiz Epoksi Emprenye Astar DEMCO EPOX 100 PR ile astarlanmalıdır. Uygulama yapılacak yüzey beton ise, yüzey shot-blastslim veya freeze ile pürüzlendirilmelidir.  Hazırlanan beton yüzey, Solventsiz Epoksi Emprenye Astar DEMCO EPOX 100 PR ile uygulama talimatları dikkate alınarak emprenye olacak şekilde astarlanmalıdır. Varsa yüzeydeki çatlak ve çukurlar epoksi macun kullanılarak tamir edilmelidir. Bunu takiben, Solventli Epoksi Son Kat Boya (Beton-Çelik) DEMCO EPOX 134 TOP COAT/S fırça, rulo veya tabanca ile tatbik edilir. 

Tek katta 0,120 – 0,150 kg/m2 ’lik bir sarfiyat gereklidir (50 – 55 µ) 

Gerektiğinde DEMCO EPOX 1100 THINNER ile % 3 – 5 oranında inceltilebilir.

Toplam Net: 20 kg (A: 15,00 kg /B: 5,00 kg) 

15 – 25°C ‘ de ve direkt güneş ışığı almayan rutubetsiz, kapalı depolarda ve açılmamış, orijinal ambalajında; 1 yıl. 

Karışım veya bileşenlerin cilde ve göze temasından kaçınılmalı, temas halinde bol su ile yıkamalı ve doktora başvurulmalıdır. Koruyucu eldiven, giysi ve gözlük kullanılmalı, çocuklardan uzak tutulmalıdır. Yanıcıdır, açık alevle yaklaşılmamalıdır. 

Uygulanacak zemin ideal sıcaklığı 15°C – 30°C olmalıdır. Sıcaklık kesinlikle 10°C’ nin  

altında olmamalıdır. 

Açık ve kapalı alanlarda yapılan uygulamalarda zemin, ortam sıcaklığı ve ortam nemi dikkate alınmalıdır. 

Zemin bağıl nemi % 4 ‘ün altında, ortam nemi ise %80’ in altında olmalıdır. 

Uygulamadan sonra 24 saat dokunulmamalı ve su ile temas etmemelidir. 

İş sırasında uygun miktarda karışım hazırlanmalı ve bu karışımın tamamı tüketilinceye kadar işe devam edilmelidir. 

20 – 25  °C sıcaklıkta uygulanan DEMCO EPOX 134 TOP COAT/S‘ ın oda sıcaklığında tam sertleşme süresi ortalama 7 gündür. 

 

Yukarıdaki bilgiler profesyonel kullanıcılar için laboratuvar çalışmaları ile saha uygulama çalışmaları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kuruluşa özel uygulamalar ve yeni tasarım çalışmaları için Teknik Servisimize danışılması önerilir. Uygun olmayan koşullarda ve kontrolümüz altında olmayan çalışmalarda firmamız sorumlu değildir.

GALERİ
TEKNİK ÖZELLİKLER
Bileşen sayısı
2
Karışım Oranı
A/B
(ağırlıkça)
75/25
Karışım Yoğunluğu ( g/cm3, 20°C ) ( TS EN ISO 2811-1 )
1,00 -1,30
Karışım Ömrü ( dak., 23°C, 100 ml ) ( DIN 16945 )
~ 24
Karışım Viskozitesi( mPas, 25°C ) ( EN ISO 3219 )
200 – 400
Kuruma Süresi ( 23°C ) ( TS 4317 )
Dokunma (Saat)
3 - 4
Tam Sertleşme (Hafta)
1
BELGELER