İletişim

Solventli Epoksi Emprenye Astarı

(Beton)

Epoksi esaslı, iki bileşenli, düşük viskozitelisolventli beton emprenye astarıdır. Düşük viskozitesi sayesinde sürüldüğü yüzeye çok iyi nüfuz eder. Uygulandığı yüzeyin darbe mukavemetini ve kimyasal direncini arttırır. Aynı zamanda kendisinden sonra gelen katların yüzeye yapışmasını sağlar.  

Çalışma alan sıcaklığı 15 °C  –  30 ° C olmalıdır. 

B bileşeninin tamamı A bileşeni içerisine boşaltılmalı ve iki bileşen homojen bir karışım oluşturuncaya kadar en az 3 dakika karıştırılmalıdır. Karışımın içinde hava kabarcığı oluşmasını engellemek için düşük devirde karıştırılması önerilir. 

Düşük viskozitelidir ve uygulaması kolaydır. 

Beton yapı içerisindeki kapiler boşluklara nüfuz eder ve boşlukları bloke eder. 

Çimento esaslı yüzeylere mükemmel penetrasyon ve aderans sağlar. 

Her türü epoksi ve poliüretan esaslı kaplamaların altında, beton yüzeyleri emprenye ederek aşınma, tozunma ve kimyasallara karşı korumak için beton tamiratlarında astar ve bağlayıcı olarak kullanılır. Ayrıca tozunmayı  önleme özellliği ,üzerine uygulanacak diğer kaplamalarla arttırılır. 

 

Uygulama yapılacak yüzeyler, yağ, pas,  toz ve benzeri safsızlıklardan arındırılmış olmalıdır. Uygulama yapılacak yüzeyde nem olmamalı, kesinlikle gevşek bir tabaka kalmamalıdır. Parlak olan yüzey shot-blastslim veya freeze ile pürüzlendirilmelidir.  Hazırlanan beton yüzey Solventli  Epoksi Emprenye Astar  DEMCO EPOX 130 PR/S  ile uygulama talimatları dikkate  alınarak  emprenye olacak şekilde astarlanmalıdır. Varsa yüzeydeki çatlak ve çukurlar epoksi  macun  kullanılarak  tamir  edilmelidir. Astarlanmış yüzey üzerine sonraki gelecek epoksi ve/veya poliüretan uygulamalar yapılır 

Tek katta 0,150 -0,200 kg/m2 ‘lik bir sarfiyat gereklidir. 

Tiner ile inceltilmez. 

Toplam Net: 15 kg (A: 9,00 kg /B: 6,00 kg) 

15 – 25°C ‘ de ve direkt güneş ışığı almayan rutubetsiz, kapalı depolarda ve açılmamış, orijinal ambalajında; 1 yıl. 

Karışım veya bileşenlerin cilde ve göze temasından kaçınılmalı, temas halinde bol su ile yıkamalı ve doktora başvurulmalıdır. Koruyucu eldiven, giysi ve gözlük kullanılmalı, çocuklardan uzak tutulmalıdır.  

Uygulanacak zemin ideal sıcaklığı 15°C – 30°C olmalıdır. Sıcaklık kesinlikle 10°C’ nin  

altında olmamalıdır. 

Açık ve kapalı alanlarda yapılan uygulamalarda zemin, ortam sıcaklığı ve ortam nemi dikkate alınmalıdır. 

Zemin bağıl nemi %4 ‘ün altında ,ortam nemi ise %80 ‘in altında olmalıdır. 

Uygulamadan sonra 24 saat dokunulmamalı ve su ile temas etmemelidir. 

İş sırasında uygun miktarda karışımlar hazırlanmalı ve bu karışımın tamamı tüketilinceye kadar işe devam edilmelidir. 

20 – 25  °C sıcaklıkta uygulanan DEMCO EPOX 130 PR/S‘ ın oda sıcaklığında tam sertleşme süresi ortalama 7 gündür. 

 

Yukarıdaki bilgiler profesyonel kullanıcılar için laboratuvar çalışmaları ile saha uygulama çalışmaları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kuruluşa özel uygulamalar ve yeni tasarım çalışmaları için Teknik Servisimize danışılması önerilir. Uygun olmayan koşullarda ve kontrolümüz altında olmayan çalışmalarda firmamız sorumlu değildir.

GALERİ
TEKNİK ÖZELLİKLER
Bileşen sayısı
2
Karışım Oranı
A/B
(ağırlıkça)
60/40
Karışım Yoğunluğu ( g/cm3, 20°C ) ( TS EN ISO 2811-1 )
1,02 ± 0,10
Karışım Ömrü ( dak., 23°C, 100 ml ) ( DIN 16945 )
~ 24
Karışım Viskozitesi( mPas, 25°C ) ( EN ISO 3219 )
200 - 300
Kuruma Süresi ( 23°C ) ( TS 4317 )
Dokunma (Dakika)
40 - 70
Kat Kabul (Saat)
8 -10
Tam Sertleşme (Hafta)
1
BELGELER